Pages

Το ρόδι καθαρίζει τις αρτηρίες από τις επιπτώσεις της κακής διατροφής

Τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από την κακή διατροφή μπορεί να αναστρέψει η κατανάλωση ροδιού, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Καταπραΰνετε τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου με κρόκο Κοζάνης!!!

Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά της αγοράς, ο κρόκος Κοζάνης, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά για την ανακούφιση του στομαχόπονου και των πεπτικών προβλημάτων.

Μολόχα – Μαλάχη η άγρια – Malva sylvestris

Η μολόχα (επιστ.Μαλάχη η άγρια, Malva sylvestris) είναι το συνηθέστερο είδος Μαλάχης. Είναι ιδιαίτερα διεσπαρμένο φυτό σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και σε πολλά ακόμα μέρη.

Βαλεριάνα, το ευεργετικό βότανο με πολλά οφέλη

Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνταν ως ηρεμιστικό σε Ευρώπη και Ασία. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα για τη θεραπεία της αϋπνίας και του άγχους, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα.

Σπιρουλίνα: Τι είναι και ποια τα οφέλη που μας προσφέρει

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Σπιτική συνταγή για το φούσκωμα και τη δυσπεψία

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική συνταγή από μηλόξυδο για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα και τα πεπτικά προβλήματα.


Ποσότητα: 1/4 – 1/2 της κούπας (εξαρτάται από τον αποχυμωτή)

Χρόνος παρασκευής: 5-10 λεπτά

Υλικά:

  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι
  • ρίζα τζίντζερ 12 εκ. (5 εκ. αν δεν έχετε αποχυμωτή)
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • μία πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 λάιμ
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Θα χρειαστείτε επίσης αποχυμωτή ή τρίφτη

Οδηγίες:

Βάλτε στον αποχυμωτή το κρεμμύδι και 10 εκ. ρίζα τζίντζερ (Προσοχή: αν έχετε φυγοκεντρικό αποχυμωτή φορέστε γυαλιά-μάσκες ή κάποιο κάλυμμα στα μάτια, διότι το κρεμμύδι θα τα κάνει να δακρύσουν πολύ!). Αν δεν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τρίφτη. 

Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε μόνο 3 εκ. τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέστε το μηλόξυδο, το πιπέρι καγιέν, τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, 3 εκ. τζίντζερ (τριμμένο στον τρίφτη) και το σκόρδο (επίσης τριμμένο στον τρίφτη) και ανακατέψτε τα υλικά. 

Για να το πιείτε, βάλτε 1/2 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε 1 κουταλιά της σούπας νερό. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέχρι και 18 μήνες.

Το παρασκεύασμα έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι κατάλληλη και για το κρυολόγημα

Πηγή: glikiazoi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΡΧΕΙΟ