Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική συνταγή από μηλόξυδο για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα και τα πεπτικά προβλήματα.
Ποσότητα: 1/4 – 1/2 της κούπας (εξαρτάται από τον αποχυμωτή)
Χρόνος παρασκευής: 5-10 λεπτά
Υλικά:
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι
- ρίζα τζίντζερ 12 εκ. (5 εκ. αν δεν έχετε αποχυμωτή)
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- μία πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 λάιμ
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Θα χρειαστείτε επίσης αποχυμωτή ή τρίφτη
Οδηγίες:
Βάλτε στον αποχυμωτή το κρεμμύδι και 10 εκ. ρίζα τζίντζερ (Προσοχή: αν έχετε φυγοκεντρικό αποχυμωτή φορέστε γυαλιά-μάσκες ή κάποιο κάλυμμα στα μάτια, διότι το κρεμμύδι θα τα κάνει να δακρύσουν πολύ!). Αν δεν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τρίφτη.
Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε μόνο 3 εκ. τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέστε το μηλόξυδο, το πιπέρι καγιέν, τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, 3 εκ. τζίντζερ (τριμμένο στον τρίφτη) και το σκόρδο (επίσης τριμμένο στον τρίφτη) και ανακατέψτε τα υλικά.
Για να το πιείτε, βάλτε 1/2 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε 1 κουταλιά της σούπας νερό. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέχρι και 18 μήνες.
Το παρασκεύασμα έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι κατάλληλη και για το κρυολόγημα
Πηγή: glikiazoi.gr