Pages

Το ρόδι καθαρίζει τις αρτηρίες από τις επιπτώσεις της κακής διατροφής

Τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από την κακή διατροφή μπορεί να αναστρέψει η κατανάλωση ροδιού, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Καταπραΰνετε τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου με κρόκο Κοζάνης!!!

Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά της αγοράς, ο κρόκος Κοζάνης, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά για την ανακούφιση του στομαχόπονου και των πεπτικών προβλημάτων.

Μολόχα – Μαλάχη η άγρια – Malva sylvestris

Η μολόχα (επιστ.Μαλάχη η άγρια, Malva sylvestris) είναι το συνηθέστερο είδος Μαλάχης. Είναι ιδιαίτερα διεσπαρμένο φυτό σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και σε πολλά ακόμα μέρη.

Βαλεριάνα, το ευεργετικό βότανο με πολλά οφέλη

Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνταν ως ηρεμιστικό σε Ευρώπη και Ασία. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα για τη θεραπεία της αϋπνίας και του άγχους, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα.

Σπιρουλίνα: Τι είναι και ποια τα οφέλη που μας προσφέρει

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Συμβουλές για μάσκες ματιών

Οι σπιτικές μάσκες ματιών είναι πάρα πολύ εύκολες να γίνουν και με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Εκτός από το γεγονός ότι τα προϊόντα αυτά είναι αρκετά ακριβά  και οτι περιέχουν χημικά συστατικά, οι πιο υγιή θεραπείες ματιών  είναι οι φυσικές γιατί μπορούν να βρεθούν ακόμα και στην κουζίνα σας.


 Από το γάλα μέχρι τις πατάτες, οι 100 % φυσικές σπιτικές μάσκες ματιών θα τονώσουν το δέρμα γύρω από τα μάτια σας, κάνοντας έτσι και πιο όμορφη την εμφάνισή σας.


Μάσκα  για τα μάτια από αγγούρι

     Η μάσκα ματιών από αγγούρι είναι μια από τις καλύτερες σπιτικές επιλογές για την πρόληψη από πρησμένα μάτια καθώς και τους μαύρους κύκλους. Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από 1/2 αγγούρι. Αφού έχετε περάσει το αγγούρι από το μίξερ, τοποθετήστε την πάστα στο ψυγείο για να σκληρύνει και να κρυώσει. Ύστερα, αφήστε το μείγμα για 20 λεπτά, και τέλος, απλώστε χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας, σε όλη την επιφάνεια κάτω από τα μάτια και τα βλέφαρα.

 Αφήστε τη μάσκα για  περίπου 20 λεπτά, ξεπλύνετε τα μάτια και ολόκληρο το πρόσωπο με χλιαρό προς κρύο νερό. Αυτό θα αφήσει το δέρμα να αισθάνεται φρέσκο ​​και ανανεωμένο.


Μάσκα ματιών από πατάτα

    Οι φέτες πατάτας αποτελούν και άλλο ένα καλό συστατικό για μάσκες ματιών. Όπως και με τη μάσκα από αγγούρι, κόβετε το 1/2 της μιας πατάτας και το περνάτε σε έναν επεξεργαστή/μπλέντερ, έτσι ώστε στην συνέχεια να είναι εύκολη στην εφαρμογή. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά και στη συνέχεια, εφαρμόστε ομοιόμορφα κάτω και γύρω από τα μάτια. Αυτό θα απελευθερώσει τα επιπλέον συσσωρευμένα υγρά γύρω από τα μάτια, που οδηγούν σε πρήξιμο της επιδερμίδας, και θα αφήσει τα μάτια να αισθάνονται αναζωογονημένα και ανανεωμένα.

Μάσκα ματιών από γάλα

 Το γάλα είναι ένα άλλο φυσικό συστατικό που είναι φθηνό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την προώθηση της υγείας του δέρματος γύρω από τα μάτια. Για να μετατρέψετε το γάλα σε μια μάσκα ματιών που να μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα χωρίς να τρέχει, αναμίξετε 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα με 4 κουταλιές της σούπας σόδα μαγειρικής.

Ανακατέψτε το με ένα πιρούνι ή χτυπήστε το ελαφρά έως που να δείτε μια ομαλή και κρεμώδη υφή, και τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Απλώστε ομοιόμορφα πάνω και γύρω από τα μάτια, αφήστε να καθίσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπο με δροσερό νερό. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα φρέσκο​​, λαμπερό πρόσωπο, με όμορφα φωτεινά και υγιή μάτια.

Πηγή: eksypnes-symboules.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΡΧΕΙΟ