Pages

Το ρόδι καθαρίζει τις αρτηρίες από τις επιπτώσεις της κακής διατροφής

Τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από την κακή διατροφή μπορεί να αναστρέψει η κατανάλωση ροδιού, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Καταπραΰνετε τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου με κρόκο Κοζάνης!!!

Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά της αγοράς, ο κρόκος Κοζάνης, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά για την ανακούφιση του στομαχόπονου και των πεπτικών προβλημάτων.

Μολόχα – Μαλάχη η άγρια – Malva sylvestris

Η μολόχα (επιστ.Μαλάχη η άγρια, Malva sylvestris) είναι το συνηθέστερο είδος Μαλάχης. Είναι ιδιαίτερα διεσπαρμένο φυτό σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και σε πολλά ακόμα μέρη.

Βαλεριάνα, το ευεργετικό βότανο με πολλά οφέλη

Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνταν ως ηρεμιστικό σε Ευρώπη και Ασία. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα για τη θεραπεία της αϋπνίας και του άγχους, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα.

Σπιρουλίνα: Τι είναι και ποια τα οφέλη που μας προσφέρει

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Κουρκουμάς: Tο μπαχαρικό θαύμα!

Ο κουρκουμάς είναι ένα κίτρινο μπαχαρικό που φυτρώνει στα δάση της Νότιας και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αν έχετε ετοιμάσει ένα παραδοσιακό πιάτο της Πακιστανικής, Ινδικής, Περσικής, ή Ταϊλανδέζικης κουζίνας, τότε σίγουρα έχετε τουλάχιστον ένα πακέτο κουρκούμα στο ντουλάπι σας.



Η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται στην ιατρική και στο μαγείρεμα. Εδώ θα αναλύσουμε τη δράση του κουρκουμά, τα οφέλη και τις απροσδόκητες ιδιότητες αυτού του εξωτικού μπαχαρικού. Επίσης θα δούμε πως να συνδυάσουμε τον κουρκουμά με την τροφή μας.


Στην Ινδία χρησιμοποιείται απλόχερα στο ρύζι, τα αυγά , με curry και άλλα πιάτα.  Λόγω του χρώματος και την  ομοιότητα του με το σαφράν  ονομάζεται » σαφράν για τους φτωχούς».

Στον τομέα της βιομηχανίας,  χρησιμοποιείται ευρέως ως χρώμα για την μαργαρίνη, σε τυριά, λικέρ, παγωτά , κέικ, χυμό πορτοκαλιού, μπισκότα, σάλτσες, στη μουστάρδα και είναι γνωστό ως Ε100 . Επίσης χρησιμοποιείται για την προστασία των τροφίμων από το φως του ήλιου .
Τώρα ας εξετάσουμε πως η κιτρινόριζα ή  Curcuma domestica/longa ή Turmeric  ευεργετεί τον ανθρώπινο οργανισμό! Ο κουρκούμας περιέχει σίδηρο, φώσφορο, ιώδιο, βιταμίνη C, Β, Ε, Β2 και είναι ένα θαυμάσιο φυσικό αντιβιοτικό.

Οι 14 λόγοι για να συμπεριλάβουμε την κιτρινόριζα στην διατροφή μας είναι απίστευτοι, ιατρικά αποδεδειγμένοι και είναι οι εξής:

1. Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό και έχει αντιβακτηριακή δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληγές και εγκαύματα.

2. Όταν συνδυάζεται με κουνουπίδι , προλαμβάνει και  μειώνει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.

3. Εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού στους πνεύμονες. Μειώνει τον κίνδυνο παιδικής λευχαιμίας.

4. Λειτουργεί ως φυσικό αποτοξινωτικό του ήπατος.

5. Επιβραδύνει και εμποδίζει την ανάπτυξη της νόσου  Αλτσχάιμερ.

6. Λειτρυργεί ως ένα φυσικό αντι -φλεγμονώδες.

7. Επιβεβαιώθηκε ότι συμβάλει στην μείωση της επέκτασης της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε ποντίκια.

8. Λειτρυργεί ως  φυσικό παυσίπονο.

9. Βελτιώνει την πέψη.

10. Βοηθά στην απώλεια βάρους.

11. Χρησιμοποιέιται ως θεραπεία για την κατάθλιψη  από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική.

12. Ενισχύει την επούλωση τραύματος και την αναδιαμόρφωση των κατεστραμμένου δέρματος, καθώς και στη θεραπεία κατά της ψωρίασης.

13. Πανεπιστήμιο του Κάνσας διαπίστωσε ότι η χρήση κουρκουμά μαγειρεμένο κρέας (τηγάνισμα ,  βράσιμο , ψήσιμο μπάρμπεκιου) μειώνει τις καρκινογόνες ενώσεις σε αυτό.

14. Έχει θετική επίδραση σε πολλούς τύπους καρκίνου, καθώς καθιστά ευαίσθητα τα καρκινικά κύτταρα  στην χημειοθεραπεία.

Αν έχετε εκπλαγεί από τα φοβερά αποτελέσματα της κιτρινόριζας, μπορείτε να προσθέσετε την κιτρινόριζα στη διατροφή σας ως εξής:

  • Προσθέστε μια πρέζα κουρκουμά σε dressing σαλάτας.
  • Μαρινάρετε το στήθος κοτόπουλου σε λεμόνι και κουρκούμη.
  • Προσθέστε στο  ρύζι για να προσδώσει μια νέα εξωτική γεύση.
  • Πασπαλίστε λίγο πάνω σε ψητή πατάτα.
  • Προσθέστε σε πιάτο με φακές , αυγά και σοταρισμένα κρεμμύδια.
  • Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα πιάτα με κουνουπίδι.
  • Πιείτε το ως τσάι. Βάζετε να βράσει  σε λίγο νεράκι και έπειτα σουρώνουμε και προσθέτουμε  μέλι και λεμόνι για γεύση.
Πηγή: giatros-in.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΡΧΕΙΟ