Pages

Το ρόδι καθαρίζει τις αρτηρίες από τις επιπτώσεις της κακής διατροφής

Τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από την κακή διατροφή μπορεί να αναστρέψει η κατανάλωση ροδιού, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Καταπραΰνετε τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου με κρόκο Κοζάνης!!!

Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά της αγοράς, ο κρόκος Κοζάνης, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά για την ανακούφιση του στομαχόπονου και των πεπτικών προβλημάτων.

Μολόχα – Μαλάχη η άγρια – Malva sylvestris

Η μολόχα (επιστ.Μαλάχη η άγρια, Malva sylvestris) είναι το συνηθέστερο είδος Μαλάχης. Είναι ιδιαίτερα διεσπαρμένο φυτό σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και σε πολλά ακόμα μέρη.

Βαλεριάνα, το ευεργετικό βότανο με πολλά οφέλη

Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνταν ως ηρεμιστικό σε Ευρώπη και Ασία. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα για τη θεραπεία της αϋπνίας και του άγχους, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα.

Σπιρουλίνα: Τι είναι και ποια τα οφέλη που μας προσφέρει

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Μολόχα – Μαλάχη η άγρια – Malva sylvestris

Είδος: Malva sylvestris


Περιγραφή: 
Η μολόχα (επιστ.Μαλάχη η άγρια, Malva sylvestris) είναι το συνηθέστερο είδος Μαλάχης. Είναι ιδιαίτερα διεσπαρμένο φυτό σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και σε πολλά ακόμα μέρη. Αναπτύσσεται από την παράκτια ζώνη μέχρι αρκετά μεγάλο υψόμετρο. Η μολόχα έχει πυκνό φύλλωμα, με φύλλα παλαμοσχιδή και άνθη χρώματος μωβ-λιλάκ που φύονται από τον βλαστό. Η περίοδος ανθοφορίας της μολόχας περιλαμβάνει όλη την περίοδο της άνοιξης και το ξεκίνημα του καλοκαιριού και μπορεί να φτάσει και μέχρι το φθινόπωρο, ανάλογα την περιοχή. Φτάνει σε ύψος από 60 εώς 120 εκατοστά και απλώνεται από 45-60 εκατοστά.

Κλίμα-Έδαφος: 
Αναπτύσσεται σε κανονικά εδάφη, αμμώδη και σε αργιλώδη, με ουδέτερο pH ή αλκαλικά ή και σε όξινα χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Αγαπά ιδιαίτερα τα ηλιόλουστα μέρη.

Πολλαπλασιαμός: 
Με σπόρο: Μπορεί να φυτευτεί τον Σεπτέμβριο σε κυπελάκια και κατόπιν στο χωράφι όταν φτάσουν σε ύψος περίπου 5 εκατοστών. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και την άνοιξη. Μπορεί επίσης να φυτευτεί κατευθείαν στο χωράφι. Αποστάσεις φύτευσης 40-50 cm μεταξύ των φυτών και 70-80 cm μεταξύ των γραμμών.

Καλλιεργητικές φροντίδες: 
Καταπολέμηση ζιζανίων: Με σκαλίσματα και εδαφοκάλυψη. Άρδευση: Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό.


Συλλογή – Απόδοση: 
Η μολόχα καλλιεργείται για τα φύλλα της, τις ρίζες της και τα άνθη της. Κατά την συγκομιδή (ρίζας) τινάζουμε το επιπλέον χώμα από τη ρίζα. Κατόπιν πλένουμε την ρίζα για να απομακρύνουμε όλο το χώμα. Διαχωρισμός της ρίζας και σπάσιμο σε μικρότερα κομμάτια είναι απαραίτητο για την ομοιόμορφη ξήρανση.

Ιδιότητες: 
Σαν αφέψημα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις για: βρογχικά, βήχα, λαρυγγίτιδα, ουλίτιδα, εντερικά προβλήματα, κολικών, γαστρίτιδας. Επίσης χρησιμοποιείται ως αποχρεμπτικό, μαλακτικό, αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό βότανο. κ.α. Σαν κατάπλασμα σε φλεγμονές, οιδήματα, μελανιές, στραμπουλήγματα.

Πηγή: feraspis.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΡΧΕΙΟ