Pages

Το ρόδι καθαρίζει τις αρτηρίες από τις επιπτώσεις της κακής διατροφής

Τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από την κακή διατροφή μπορεί να αναστρέψει η κατανάλωση ροδιού, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Καταπραΰνετε τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου με κρόκο Κοζάνης!!!

Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά της αγοράς, ο κρόκος Κοζάνης, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά για την ανακούφιση του στομαχόπονου και των πεπτικών προβλημάτων.

Μολόχα – Μαλάχη η άγρια – Malva sylvestris

Η μολόχα (επιστ.Μαλάχη η άγρια, Malva sylvestris) είναι το συνηθέστερο είδος Μαλάχης. Είναι ιδιαίτερα διεσπαρμένο φυτό σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και σε πολλά ακόμα μέρη.

Βαλεριάνα, το ευεργετικό βότανο με πολλά οφέλη

Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνταν ως ηρεμιστικό σε Ευρώπη και Ασία. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα για τη θεραπεία της αϋπνίας και του άγχους, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα.

Σπιρουλίνα: Τι είναι και ποια τα οφέλη που μας προσφέρει

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Νυχτερινές θεραπείες ομορφιάς για το σώμα

Τη νύχτα η επιδερμίδα σου είναι πιο δεκτική για να δεχθεί αγνές θεραπείες ομορφιάς χωρίς χημικά και συντηρητικά.
Αντιγηραντικός ορός για το σώμα:

Θα χρειαστείτε:

  • 20 ml από κάθε αιθέριο έλαιο: γεράνι, λεβάντα, φασκόμηλο, σανταλόξυλο, γιασεμί, ylang ylang, μαντζουράνα
  • 10 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο: άγρια τριανταφυλλιά, jojoba, περγαμόντο

Η συνταγή:
Ζέστανε για λίγο σε καθαρό μπρίκι τα έλαια, ώστε να αναμειχθούν καλύτερα και ανακάτεψε καλά. Τοποθέτησε το μείγμα σε ειδικό σκούρο μπουκαλάκι (θα το βρεις στα φαρμακεία). Πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια, κλείσε καλά το πώμα του μπουκαλιού και ανακίνησε το περιεχόμενο συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Πώς το χρησιμοποιείτε:
Κάθε βράδυ, έπειτα από ένα ζεστό μπάνιο, βάζε λίγο από το λάδι κάνοντας μασάζ σε καθαρό δέρμα με κινήσεις απαλές, σαν μαλάξεις. Εάν νιώσεις ένα ελαφρύ τράβηγμα, μην ανησυχείς. Αυτή η αίσθηση επιβεβαιώνει την επίδραση του μείγματος, που με αυτό τον τρόπο καταπολεμά χαλάρωση, ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ χαρίζει βελούδινη υφή σε όλο το σώμα. Να θυμάσαι απλώς να ανακινείς καλά το μπουκαλάκι με τα λάδια πριν από κάθε χρήση.

Πηγή: shape.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΡΧΕΙΟ