Pages

Το ρόδι καθαρίζει τις αρτηρίες από τις επιπτώσεις της κακής διατροφής

Τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από την κακή διατροφή μπορεί να αναστρέψει η κατανάλωση ροδιού, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Καταπραΰνετε τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου με κρόκο Κοζάνης!!!

Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά της αγοράς, ο κρόκος Κοζάνης, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά για την ανακούφιση του στομαχόπονου και των πεπτικών προβλημάτων.

Μολόχα – Μαλάχη η άγρια – Malva sylvestris

Η μολόχα (επιστ.Μαλάχη η άγρια, Malva sylvestris) είναι το συνηθέστερο είδος Μαλάχης. Είναι ιδιαίτερα διεσπαρμένο φυτό σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και σε πολλά ακόμα μέρη.

Βαλεριάνα, το ευεργετικό βότανο με πολλά οφέλη

Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνταν ως ηρεμιστικό σε Ευρώπη και Ασία. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα για τη θεραπεία της αϋπνίας και του άγχους, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα.

Σπιρουλίνα: Τι είναι και ποια τα οφέλη που μας προσφέρει

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Φραγκόσυκο – μια υπερτροφή που καταπολεμά πληθώρα ασθενειών

Το φραγκόσυκο είναι από τα πλέον νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα. Έχει τη δυνατότητα να σε ξεδιψάσει, καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (87.5%). Το κιτρικό και μηλικό οξύ που περιέχει, του προσδίδει φυσική συντήρηση , βοηθά στη καλή πέψη μέσω του μεταβολισμού των σακχάρων (κύκλος Krebs), και αυξάνει τη σωματική αντοχή, (μηλικό οξύ).



Η θρεπτική και η φαρμακευτική αξία του φραγκόσυκου είναι μεγάλη, καθώς είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και το αμινοξύ ταυρίνη, ουσίες οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Είναι επίσης πλούσιο σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν κατά του καρκίνου και των καρδιοπαθειών. Τα φραγκόσυκα περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, δρουν προστατευτικά σε διάφορους ιστούς και όργανα: στις αρτηρίες και τα νεύρα, στους οφθαλμούς και τις αρθρώσεις.


Είναι φρούτο πολύ πλούσιο σε κάλιο, νιασινη , θειαμινη και φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της υπεργλυκαιμίας και πολλές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, και βοηθούν στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης των συμπτωμάτων από κατάχρηση αλκοόλ, γιατί ενυδατώνουν το σώμα και αποτρέπουν πονοκεφάλους και στομαχόπονους. Ταυτόχρονα δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού, μειώνουν την πείνα και κατ επέκταση την παχυσαρκία.

Τόσο οι καρποί της φραγκοσυκιάς όσο και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμού.

Η κατανάλωση φραγκόσυκων δημιουργεί ευνοϊκές καταστάσεις για το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, αλλά και σε περίπτωση παρουσιάσεως κάποιας νόσου, πάλι ενεργεί δραστικά (ανοσοδιατροφή).

Οι ασθένειες τις οποίες καταπολεμουν τα φραγκόσυκα είναι :

1. Ήταν και παραμένει ένα σπουδαίο Αντιφλεγμονώδες.

2. Για την θεραπεία της υπερλιπιδαιμίας και της παχυσαρκίας.

Πηγή: biologikaorganikaproionta.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΡΧΕΙΟ