Pages

Το ρόδι καθαρίζει τις αρτηρίες από τις επιπτώσεις της κακής διατροφής

Τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από την κακή διατροφή μπορεί να αναστρέψει η κατανάλωση ροδιού, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Καταπραΰνετε τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου με κρόκο Κοζάνης!!!

Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά της αγοράς, ο κρόκος Κοζάνης, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά για την ανακούφιση του στομαχόπονου και των πεπτικών προβλημάτων.

Μολόχα – Μαλάχη η άγρια – Malva sylvestris

Η μολόχα (επιστ.Μαλάχη η άγρια, Malva sylvestris) είναι το συνηθέστερο είδος Μαλάχης. Είναι ιδιαίτερα διεσπαρμένο φυτό σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και σε πολλά ακόμα μέρη.

Βαλεριάνα, το ευεργετικό βότανο με πολλά οφέλη

Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνταν ως ηρεμιστικό σε Ευρώπη και Ασία. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα για τη θεραπεία της αϋπνίας και του άγχους, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα.

Σπιρουλίνα: Τι είναι και ποια τα οφέλη που μας προσφέρει

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Καταπραΰνετε τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου με κρόκο Κοζάνης!!!


Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά της αγοράς, ο κρόκος Κοζάνης, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά για την ανακούφιση του στομαχόπονου και των πεπτικών προβλημάτων. Από ότι φαίνεται, όμως, μπορεί να αντιμετωπίσει και τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο BJOG.


Συγκεκριμένα, το μπαχαρικό αυτό τροποποιεί τη δραστηριότητα της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου, βελτιώνοντας έτσι ενδεχόμενα συμπτώματα μελαγχολίας που αισθάνονται οι γυναίκες την περίοδο αυτή, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τις κράμπες, τα φουσκώματα και την κόπωση.

Σύμφωνα με μελέτη Ιρανών Επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών της Τεχεράνης, τα ¾ των γυναικών που πήραν δισκία κρόκου παρουσίασαν μείωση τουλάχιστον κατά το ήμισυ στα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, ενώ μεγάλο ποσοστό σημείωσε βελτίωση στα συμπτώματα μελαγχολίας.

Πηγή: newsitamea.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΡΧΕΙΟ